Gå til hovedindhold

Koordinator

Gå til søgning
Forsiden
Kursustyper
Regler
Priser
Praktisk info
Brochurer
Spørgsmål og svar
Kontakt
Om os
GDPR
AMU lister
  

Forsiden_top_navigation
 
  FORSIDEN KURSUSTYPER REGLER PRISER PRAKTISK INFO BROCHURER SPØRGSMÅL & SVAR Kontakt / Om os / GDPR
 
 
Forsiden > Kursustyper > Lovpligtige arbejdsmiljøkurser > Koordinator
Forsiden > Kursustyper > Lovpligtige arbejdsmiljøkurser > Koordinator

Koordinator

Formål og indhold

Kursusbeskrivelse – Koordinator

 

Formål

Kursets formål er at give koordinatoren konkret viden om arbejdsmiljø og metoder til at arbejde systematisk og målrettet med koordinering af sikkerhed og sundhed på bygge- og anlægspladser.

 

Målgruppe

Koordinatoruddannelsen er en lovpligtig arbejdsmiljøuddannelse for ingeniører, arkitekter, rådgivere, entreprise-, bygge- og projektledere samt andre, der på bygherrers vegne skal varetage koordineringen af sikkerheds- og sundhedsarbejdet på byggepladser i både projekterings- og byggefasen. Uddannelseskravet gælder også for koordinatorer ved bygge- og anlægsarbejde, hvor mere end 10 personer er beskæftiget samtidig. Koordinatorer skal have gennemført uddannelsen, før de må fungere som koordinatorer. 

 

Indhold

Foruden de centrale emner der indgår i den obligatoriske uddannelse for medlemmer af byggepladsens arbejdsmiljøorganisation, fokuserer kurset på byggepladsens særlige arbejdsmiljømæssige problemstillinger og i særlig grad på de opgaver og pligter, som ”Bekendtgørelse om bygherrers pligter” stiller til koordinatorer. Læs mere om reglerne i Arbejdstilsynets ”Bekendtgørelse om bygherrens pligter” på: www.at.dk

 

På kurset anvendes eksempler og undervisningsmaterialer med tilknytning til koordinatorrollen. Et godt samarbejde mellem parterne på arbejdspladsen er grundlaget for et godt arbejdsmiljøarbejde.


Ø Bliv opmærksom på, hvad der kendetegner et sikkert og sundt arbejdsmiljø på bygge- og anlægspladser
Ø Forstå bygherrens pligter samt koordinatorens opgaver og funktion
Ø Lær om byggepladsens arbejdsmiljøorganisation
Ø Bliv bekendt med pligter og ansvar for arbejdsgivere, ledere, andre medarbejdere, projekterende og rådgivere
Ø Lær at udarbejde en plan for sikkerhed og sundhed
Ø Få redskaber til at arbejde effektivt og systematisk med arbejdsmiljøet
Ø Lær metoder til at træffe fælles sikkerhedsforanstaltninger
Ø Lær at arbejde aktivt med Arbejdspladsvurdering (APV)
Ø Bliv bekendt med opgaver i relation til ulykker og sundhedsfarer
Ø Få overblik overaktørerne på arbejdsmiljøområdet
Ø Bliv opmærksom på, hvor du kan hente hjælp og information
Ø Lær metoder til at påvirke holdninger og sikkerhedskultur på bygge- og anlægspladser

Kursets afvikling

Kurset varer 37 timer og bliver gennemført som et dagkursus på 3 + 2 dage. De fire første dage kl. 08.00-16.30 og den femte dag kl. 08.00-13.00. Mellem første og anden kursusdel går der normalt to uger. I den periode skal deltagerne arbejde med en praktisk opgave på deres arbejdsplads.

 

Kurset bliver gennemført på holdbasis, og deltagerne følges ad fra start til slut. Hvis en deltager bliver nødt til at afbryde kursusforløbet, skal I kontakte DA arbejdsmiljøuddannelse hurtigst muligt. Så kan vi sammen finde ud af, hvordan deltageren kan afslutte sit kursus på et andet hold.

 

Kursusbevis

Deltagerne får et kursusbevis, når uddannelsen er gennemført. Det er et krav, at den enkelte deltager er til stede i samtlige timer. Vi sender en kopi af kursusbeviset til deltagernes arbejdsgivere, der bør opbevare det.  Arbejdstilsynet kan forlange at se bevis for gennemført uddannelse.

 

Bemærk

Bliver en koordinator, som har gennemført en 37-timers obligatorisk uddannelse for koordinatorer, også valgt som arbejdsmiljørepræsentant eller udpeget som leder i virksomhedens arbejdsmiljøorganisation, er der ikke krav om at gennemføre en tre dags obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse.

 

Print denne tekst

DA_kurser_footer

 Dansk Arbejdsgiverforening © 2019

Vester Voldgade 113   |   1552 København V.   |   mail@dakurser.dk   |   Tlf.: 3338 9000