Suppleringskursus

Arbejdstilsynet kommer på besøg

Hvad skal I gøre før, under og efter et tilsyn?

Bliv godt klædt på, til når AT kommer på besøg og til systematisk arbejdsmiljø arbejde.Få viden om hvordan et tilsynsbesøg forløber, hvordan I kan forberede jer, hvad de spørger om og hvad I skal have styr på – også i forhold til det psykiske arbejdsmiljø.

Målgruppe

Kurset henvender sig til arbejdsmiljørepræsentanter og ledere, samt arbejdsgivere og andre, der har ansvaret for arbejdsmiljøet f.eks. HR.

Udbytte

Du får indsigt i, hvordan et besøg typisk foregår, hvilken dokumentation, der skal være klar, og hvordan det fysiske og psykiske arbejdsmiljø bliver afdækket, samt hvilke reaktioner Arbejdstilsynet kan afgive, og hvilke handlemuligheder I har som virksomhed.

Du får viden om det systematiske arbejdsmiljøarbejde, og et grundigt overblik over de lovpligtige områder, der bliver ført tilsyn med, samt hvor du opdaterer viden, generelt og inden for din branche.

Indhold

Med fokus på Arbejdstilsynets arbejdsmetoder og bekendtgørelse om Systematisk arbejdsmiljøarbejde, sætter vi fokus på risikovurdering - APV, ulykker, instruktion, og arbejdsgiverens tilsyn med arbejdsmiljøet

Vi arbejder med forskellige øvelser, metoder, relevant lovgivning og inddrager deltagernes erfaringer og praktiske eksempler.

Du bliver inspireret til at opbygge systematiske rutiner til det forebyggende arbejde og til at styrke arbejdsmiljøkulturen på din arbejdsplads.