Suppleringskursus

Positiv psykologi og arbejdsmiljø

Skab et arbejdsmiljø, der giver mening for alle i organisationen

Firmakursus

Ofte forbindes et godt arbejdsmiljø med procedurer, skemaer og møder om arbejdsmiljøet. Det skaber en kultur, hvor medarbejdere og ledere udfører opgaver samtidigt med, at de føler sig kontrolleret. På kurset sætter vi fokus på begreberne mening, grundlæggende psykologiske behov og motivation. Det er fundamentale begreber at få styr på, for at skabe en velfungerende og proaktiv kultur inden for både det psykiske og fysiske arbejdsmiljø.

Kurset henvender sig til ledere, HR-medarbejdere, arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter samt til andre medarbejdere, der arbejder med at skabe en motiveret organisation.

Udbytte

Du bliver præsenteret for konkrete metoder til at skabe motivation i arbejdet både for dig selv og for dine kolleger. Metoderne kan anvendes til at forbedre både det psykiske og det fysiske arbejdsmiljø i jeres virksomhed.

Indhold

Vi tager udgangspunkt i den psykologiske model, der hedder ”Self Determination Theory” (SDT), der fokuserer på, at det man foretager sig, skal give mening for at være motiverende. Med udgangspunkt i SDT, der beskriver de tre grundlæggende psykologiske behov autonomi, kompetence og relationer, arbejder vi med konkrete metoder, som du kan tage med hjem i din organisation; metoder som kan gøre en forskel.