DA arbejdsmiljøuddannelse

Nyt forpligtende partnerskab

24. maj 2022

Formålet er at styrke et godt, langt arbejdsliv

I alt 12 organisationer er gået sammen, og har skrevet under på en ny forpligtende aftale, der skal fremme medarbejdernes sundhed på arbejdet. Aftalen, som løber frem til ultimo 2024, ledes af Det Nationale Forskningscenter for arbejdsmiljø (NFA), og parterne i aftalen er DA, DI, FH, 3F, FOA, KL, SST, NNF, LHO, F&P og PFA.

Formålet med aftalen er at styrke det gode, lange arbejdsliv ved at bidrage til, at der skabes et arbejdsmiljø, der fremmer sundheden på arbejdspladserne.

Mere specifikt handler aftalen om at sprede en ny tilgang til sundhedsfremme på arbejdspladserne, et såkaldt sundhedsmiljø, hvor målet er at planlægge et sundhedsskabende arbejdsmiljø, så man bliver sundere alene ved at gå på arbejde.

Det kan f.eks. være ved ændre på medarbejdernes hverdag, så belastning og bevægelser skifter i løbet af arbejdsdagen. Det kan også være i form af nye skærpede regler på rygefronten ved f.eks. at indføre en helt røgfri arbejdsplads, eller at sund kost i kantinen bliver fast og ikke kun et tilvalg for medarbejderne.

Du kan læse mere om sundhedsmiljø her: Sundhedsmiljø.dk (nfa.dk)